Erasmusweek 2018

De Erasmusweek heeft dit jaar als thema ‘Gesprek’, naar aanleiding van de publicatie van ‘Colloquia’ van Desiderius Erasmus, 500 jaar geleden. Van 26 oktober t/m 4 november is er een reeks evenementen rond de beroemdste Rotterdammer aller tijden. De Erasmusweek wordt gevierd rond de viering van de verjaardag van Erasmus, 28 oktober.

Op 26 oktober ontvangt Hugo Borst in het stadhuis de Lof der Zotheidsspeld uit handen van wethouder Judith Bokhove. Ook is er een lezing van prof.dr. Edwin Rabbie. Op 28 oktober is er een lezing door Micha de Winter over de ‘Pedagogiek van de Hoop’, over ‘het onmiskenbare belang van optimisme in opvoeding en onderwijs’, georganiseerd door Huis van Erasmus.

Verder in de week van Erasmus: een Erasmus-special van de Human Library en twee lezingen over Erasmus in de Bibliotheek. Daarnaast zijn er Erasmuswandelingen en een lunchconcert.

Het volledige programma en alle details: Erasmusweek 2018. Zie ook de Uitnodiging + Erasmus programma 2018.