Adagium op gebouw Albeda College

Rotterdam, 30 april 2018 – Deze week werd op het gebouw van het Albeda College (locatie Zuster Hennekenplein), goed zichtbaar voor treinreizigers van en naar Rotterdam CS, een nieuw adagium van Desiderius Erasmus geïnstalleerd. ‘Waar ik mij goed voel ben ik thuis’, luidt de passende tekst.

Het ontwerp van het adagium is van Mothership, opdrachtgever is de gemeente Rotterdam. Sinds 2015 zijn er op meerdere plekken bijzondere adagia (spreekwoorden en gezegdes) van Erasmus te vinden, oa op de zijgevel van Hotel Emma op het Eendrachtsplein, het metrostation Wilhelminaplein, een luchtkoker op het Kruisplein, de metro-ingang in het Centraal Station en (in 2015) de Vlaggenparade. Zo wordt het gedachtegoed van schrijver, humanist en filosoof Erasmus meer zichtbaar in Rotterdam.

Alle teksten zijn vormgegeven door ontwerper Tim Bontan van Bijdevleet.